DOSS DOSS DS-1168 asimom bluetooth speaker

  • Manufacturer: DOSS
  • Min.qty: 1

Description

& Nbsp;
+++
DOSS DS-1168 bluetooth högtalare

 


De flesta trådlösa högtalare vi sett på senare tid använder sig av bluetooth-profilen förtrådlöst headset, och har även inbyggd mikrofon. Så även denna lilla ljuddosa från Doss. Asimom är en cylinderformad batteridriven högtalare som använder underlaget som resonanselement för att få extra tryck i basljudet. Den har ungefär samma format som en läskburk, men några procent kortare och smalare.

På ovansidan sitter enhetens enda kontroller, fyra knappar för volym samt mediespelar- och telefonkontroll - pausa och starta uppspelning som fungerar med de flesta media-appar i Android, Windows och IOS, samt svara på inkommande samtal. Förutom högtalardelen får du också med en laddningsstation, usb-kablar för uppladdning, och en vanlig 2,5 mm audio-kabel (Asimom har även vanlig analog stereoingång). Laddningsstationen är inte bara en laddare utan också extra batteri. Inbyggt i högtalaren siter ett batteri på 500 mAh, men i dockan finns ytterligare ett på 1020 mAh. Det ger Asimom rejält med driftstid. Det finns tyvärr ingen bra batteriindikator, men du kan tryggt räkna med tiotimmars driftstid. Doss uppger femton timmar, men det beror en del på volym och uppkopplingsmetod.

Ljudet är, förutom att det är i mono, riktigt imponerande. Diskanten är kanske lite väl dämpad, men alla delar av ljudspektrat är tydliga och framförallt är basen påtaglig. Den låter helt klart större än vad den är, och de uppgivna 1,5 watt i uteffekt känns som en underdrift.

Som högtalartelefon får den lite ris och lite ros. Det positiva är att det vi stör oss på ljudmässigt för musik, den dämpade diskanten, gör den mycket behaglig för just att återge röster. Vi får fin närvarokänsla vid samtal. Det negativa är att den inbyggda mikrofonen inte är något vidare. Bättre högtalartelefoner har sådant som riktade mikrofoner, avancerade ljudprocessorer med dynamiska filter och mycket mer. Här blir ljudupptagningen ganska tunn och brusig. Det fungerar, men bara knappt godkänt. 

Nej, satsa på Asimom främst om du ska ha den för att spela musik eller film. Den är inte överdrivet dyr heller. Lite drygt fyra hundralappar kostar den. Då både ser den ut och låter som dyrare konkurrenter.Doss Asimom DS-1168
Tillverkare: Doss, www.dossav.com
Gränssnitt: Bluetooth, audio in, micro usb för laddning
Räckvidd: Cirka 10 m.
Ljudformat: Mono.
Effekt: 1,5 W.
Batteritid: Upp till 15 timmar.
Storlek: 6,1 x 6,1 x 6,7 cm.
Vikt: 282 g.
Pris: 400 kronor.

Plus: Kompakt. Bra batteritid. Bra ljud. Prisvärd.
Minus: Sämre mikrofon.
Betyg:  (8 av 10)